- Koken in de verkeerde eeuw, Teresa Präauer
RomanHardcover‘Het begon als een van die avonden waarop je gasten thuis uitnodigt.’Gastvrouw kunnen zijn betekent uiteindelijk: volwassen zijn. Vol recepten voor een geslaagd leven en een mislukte avond, die steeds opnieuw…
€ 14,95 - Eetiquette, Mara Grimm
Zo eet je oesters, bitterballen en 99 andere klassiekersMag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs…
€ 8,95 - The Cook's Companion, Stephanie Alexander
The Complete Book Of Ingredients & Recipes For The Australian Kitchen Hardcover with reading ribbons2nd edition, 2004Good copy (some signs of wear)The Cook's Companion has established itself as the kitchen 'bible' in over 500,000…
€ 45,00 Gesigneerd!
Dit is geen dieetboek, Teun van de KeukenMet receptenJE HOEFT NIET OP DIEET,DAT HEEFT TEUN AL GEDAAN
DE POPULAIRSTE DIËTEN ONTRAFELDWAT IS DE ZIN EN ONZIN VAN DIËTEN?Gesigneerd exemplaarWe worden met z'n allen steeds zwaarder. We eten zo veel dat er nauwelijks tegenop…€ 14,95- Soul food, De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette)
Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van BovenLastig verkrijgbaar (slechts één stuks op voorraad)Eerste druk, 2017Nog mooi en net exemplaar
De Vrouw met de Baard (Mas van…€ 45,00 - Haring, Leif Mannerström
Meer dan 100 smakelijke receptenHardcoverHaring, wie houdt er niet van? De een eet hem het liefst aan de kar, vers van het mes; een ander neemt hem mee naar huis voor op brood. Maar wie heeft er ooit aan gedacht om echt culinair…
€ 11,95 - Make your own, Annemarieke Piers en Claudette Halkes
Van je eigen trui tot je eigen bierHardcoverBack to basics: maak je eigen bier, kaas, appelstroop en ketchup en voel je innig tevreden. Moeilijk? Helemaal niet! Met de tips en tricks uit dit boek eet jij in no time een stukje…
€ 14,95 - Moro, Sam en Sam Clark
Het kookboek van de zuid-mediterrane keukenSamuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord 'Moro' betekent Moors in het…
€ 39,95 - Het 'Grote' Onthamsteren Kookboek, Emma Zuidam & Bianca Krijnen-Splint
Op een makkelijke manier je volle voorraadkast legenHardcoverZo goed als nieuw exemplaarIn Het 'Grote' Onthamsteren Kookboek hebben de vriendinnen Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint de keukenkasten leeggetrokken en in…
€ 8,95 - Gerard Heineken, Annejet van der Zijl
De man, de stad en het bierHij vormde de basis van de kleurrijke Heineken-geschiedenis: Gerard Heineken - stichter van het gelijknamige bierimperium, aanjager van Amsterdams economische wederopstanding in de negentiende eeuw.Hij…
€ 8,95 - Casa Moro, Sam en Sam Clark
In 1997 opende restaurant Moro zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega's bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste…
€ 21,95 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00- Tapas, Anette Odelberg, Margareta Schildt-Landgren, Martin Bogren en Helena Akesson-Liedberg
Kleine Spaanse gerechtjes
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag)
Eerste druk, 2005
Nog zo goed als nieuw exemplaar
Tapas is genieten op zijn Spaans. Genieten met vrienden, aan het eind van de dag. Met een glas sherry,…€ 8,95 - Minibijbel Inmaken, Catherine Atkinson & Maggie Mayhew
Het complete boek over jam, gelei, tafelzuur, relish en chutney, met meer dan 150 verukkelijke recepten
Hardcover
Nog mooi en net exemplaar
• De Minibijbet Inmaken is een compleet naslagwerk voor wie de kunst van het…€ 24,95 - Pien's proefboek, Froukje Wattel
Alles over smaken en proeven
Eerste druk, november 2006
Nog mooi en net exemplaar
Design buro Rust, Ruben Steeman
Pien houdt van skateboarden, cake bakken en haar hond Napoleon. Ze moet voor school een werkstuk maken over smaken…€ 14,95 - Be more vegan, Niki Webster
Stap voor stap plantaardiger
Met 50 makkelijke recepten
Hardcover
Nog vrijwel in nieuwstaat
Zou je best vaker vegan willen eten, maar weet je niet hoe? Of vraagje je af of je zonder vlees en zuivel wel voldoende voedingsstoffen…€ 11,95 - Beweeg!, Arie Boomsma
en de trainers van Vondelgym
Voor een gezonder en gelukkiger leven
Hardcover
sportoefeningen en gezonde recepten
Arie wil iedereen in beweging krijgen om een gezonde en gelukkige levensstijl te ontwikkelen. In Beweeg!…€ 9,95 - Eten op zijn Vlaams, Louis Paul Boon
Een liefdesbetuiging aan het goede Vlaamse eten'Als je kookt, hoe arm of rijk je ook mag zijn, laat het dan op geen centje steken. Koop liever een paar panty's minder, of draag er geen, en neem in ruil ervoor een kwartkilo echte…
€ 8,95 - De Souk, Salma Hage
Het beste van de Libanese keuken
Hardcover
Eerste druk, 2013
De Libanese keuken is als een kleurige, geurige markt, als een souk. Deze melting pot van het Midden-Oosten en Eur.opa staat bekend als de meest verfijnde van de…€ 28,95 - Cheesecake, Sabine Koning
Het kookboek voor echte cheesecakefans
Bevat 50 to-die-for-recepten
Hardcover
Eerste druk, 2018
Je kunt tegenwoordig geen lunchroom of koffietent meer binnenstappen zonder dat deze befaamde taart op de menukaart staat. Maar…€ 21,95 -32%
Power to the Pieper, Samuel Levie, Jonah Freud en Yolanda van der JagtHet aardappelkookboek
Hardcover
Er zijn honderdensoorten aardappels verkrijgbaar en misschien nog wel meer manieren om ze te bereiden. Aardappels zijn gezond, het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral ontzettend lekker.…€ 21,95 € 14,95Gesigneerd!
De Poepdokter 2, Nienke Tode-GottenbosBakt ze bruin
Hardcover
Je darmflora is belangrijk - maar hoe zorg je voor een fijne omgeving voor je darmbewoners? In De Poepdokter Bakt ze bruin leer je hoe je kunt koken, eten en leven om de bacteriën in je darmen gezond te…€ 18,95Gesigneerd!
Mijn Amsterdam, Ron BlaauwHardcover
Eerste druk, 2013
Vrijwel nog in nieuwstaat
Gesigneerd!
Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een…€ 14,95- Florentines, Lorenza de Medici and Giovanna Garzoni
A Tuscan Feast
Foreword & Recipes by Lorenza de Medici
Paintings by Giovanna Garzoni
Italy has enriched civilisations for centuries, from the Romans to the modern temples of design and gastronomy of the twentieth century.…€ 34,95 - Kermissen, Koersen & Flandriens, Robrecht Wolters, Frank Croes en Tom Vander Sande
Typische recepten voor Belgische gerechten uit het volksleven
België staat bekend om zijn braderijen, pensenkermissen, buurtfeesten en kermiskoersen. Dit boek wil de sfeer van die feesten aan de lezer overbrengen aan de hand van…€ 8,95 - Noordzeevis uit Scheveningen, Noreen ter Beke en Suzanne van der Pijll
Scheveningens trots in verhalen en recepten
Hardcover
Eerste druk, 2018
Veel mensen eten zalm en tonijn, maar waarom niet een keer wijting of rode poon? Noorzeevis is lekker van smaak, lokaal gevangen en van hoge kwaliteit.
Met…€ 14,95 - Mijn keuken van de zon, Virginie Besançon
Mediterrane recepten van Virginie Besançon
Hardcover (gebonden in harde kaft met stofomslag en 2 leeslinten)
Mooie kleurijke uitgave (een boek waar je blij van wordt)
Eerste druk, 2006
Nog vrijwel in nieuwstaat. Lijkt…€ 18,95 -50%
Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book, Ben Cohen & Jerry GreenfieldMORE CHUNKS LESS BUNK
Despite a philosophical disagreement over chunk size—Ben prefers them large and occasional while Jerry favors frequent, somewhat smaller ones—together Ben and Jerry are good friends who make great ice…€ 8,95 € 4,50- Kookschool - De klassiekers, Keda Black
80 recepten stap voor stap
Fotografie Frederic Lucano
Wie geen of weinig ervaring in de keuken heeft, vindt de beschrijving in een gewoon kookboek algauw cryptisch. Er wordt namelijk al veel kennis voorondersteld: kennis van…€ 13,95 - Elizabeth Davids beste recepten
Meer dan 150 heerlijke gerechten voor elke dag
Voor het eerst geïllustreerd met prachtige recept- en sfeerfoto's
Met een voorwoord van o.a. Jamie Oliver
Hardcover
Samengesteld door Jil Norman
Elizabeth Davids introduceerde…€ 28,95 - Rond de tafel der Romeinen, Patrick Faas
Met meer dan 150 originele recepten
Paperback
Varkensoren, baarmoeders, uiers, darmen, flamingo, ibis-hersentjes of de eeltige slurf van een olifant: de Romeinen deinsden er niet voor terug deze ingrediënten voor hun feestmalen…€ 18,95 Signed!
Hungry Planet, Peter Menzel and Faith D'AluisoWhat the World Eats
30 Families. 24 Countries. 600 Meals. 1 Extraordinary Book.
Foreword by Marion Nestle
Hardcover (bound in linen cover with dust jacket)
First edition, 2005
Signed by the authors
Signed by Peter Menzel and…€ 45,00- Het krokettenboek, Johannes van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2014
Zo goed als nieuw exemplaar
De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Dus is het vreemd dat slechts een enkeling zélf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept…€ 14,95 - 1080 recepten, Simone en Inés Ortega
Hardcover (gebonden in harde kaft met drie leeslinten)
Prachtig geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van Javier Mariscal
Taal: Nederlands
Eerste druk, 2008
Deze Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en…€ 29,95 - Bier in Nederland, Marco Daane
Een biografie
Eerste druk, 2016
De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel (2016) produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog…€ 18,95 - De eetbril, Joep Habets
Gastronomische observaties
met tekeningen van Mariet Numan
Over koken, eten en drinken wordt veel geschreven, maar nooit zo aanstekelijk als door Joep Habets in NRC Handelsblad. Geen onderwerp is hem te min, geen taboe gaat hij…€ 8,95 - Aardappel, Florine Boucher & Anne Scheepmaker
De nieuwe keuken
Meer dan dertig gevarieerde recepten in dit boek wijzen de weg om met het populairste basisingrediënt in de Nederlandse keuken aan de slag te gaan. Er is ruime keuze uit warme voorgerechten, soepen en salades,…€ 8,95 - Eat Me, Victor Cheung
Appetite for Design
Product - Packaging - Art - Branding - Interior
Like new / zo goed als nieuw exemplaar
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons…€ 45,00 The Pulitzer Prize
Zout, suiker, vet, Michael MossHoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt
The Pulitzer Prize Winner 2010
Zo goed als nieuw exemplaar
Eerste druk, 2013
Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te…€ 24,95-22%
Lekker Fred + Lekker Fred in het land, Freddy Tratlehner2 kookboeken van Freddy Tratlehner (@vjeze_fur):
Lekker Fred + Lekker Fred in het land
Hardcover
De boeken zijn op enkele lichte gebruikssporen na zo goed als nieuw
Binnen Nederland gratis verzonden
Freddy Tratlehner is lid van…€ 90,00 € 69,95- River Cafe Klassiek Italiaans kookboek, Rose Gray en Ruth Rogers
Hardover
Nederlandstalige uitgave
Eerste druk, 2019
In het nieuwe kookboek van het Londense River Cafe voeren Rose Gray en Ruth Rogers de lezer naar de authentieke Italiaanse familiekeuken. Gray en Rogers hebben in de afgelopen…€ 21,95 - Zout, Mark Kurlansky
Een wereldgeschiedenis
Homerus noemde zout een goddelijke substantie. Plato beschreef zout als bijzonder dierbaar voor de goden. Zout heeft onze beschaving gevormd, en Mark Kurlansky legt in dit boek een verrassend aspect van de…€ 14,95 - Koken uit de voorraadkast, Anne Scheepmaker
Het eerste Nederlandse assemblage kookboek
Terwijl de recepten in de glossy magazines almaar langer en gedetailleerder worden, neemt het ongeduld bij het bereiden van de maaltijden toe. Steeds vaker wordt er gekookt met een…€ 11,95 - Meiraapje, Simone Kroon en Marriët Willems
Eettradities & familierecepten
Hardcover
Eerste druk, 2013
Zo goed als nieuw exemplaar
Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voordit…€ 14,95 -37%
Het onderste uit de pan, Tamasin Day-LewisVoor de vindingrijke kok in de (geld)bewuste keuken
Hardcover
Het onderste uit de pan is écht een kookboek van deze tijd. Volg deze interessante en vindingrijke manier van koken en je maakt niet alleen geweldig eten klaar, maar…€ 18,95 € 11,95- Trek, Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
€ 14,95 - Lekker Fred, Freddy Tratlehner
Dit zijn de ingrediënten
Hardcover
'CULINAIR NEDERLAND HEEFT ER EEN AMBASSADEUR BIJ. FREDDY'S KOOKBOEK IS DE HOEKSTEEN VAN MIJN BOEKENKAST.' - JORIS BIJDENDIJK
'Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de…€ 45,00 - 12x Wijn Weekendje Weg in NL, Peetra van der Knaap
Ontdek de buitengewone wereld van de Nederlandse wijn
12 provincies
129 restaurants
92 hotels
12 geheime adresjes
55 wijngaarden
WIJNLOVERS, LEVENSGENIETERS EN WEEKENDWEGLIEFHEBBERS!
Dit boek gidst je naar de meest bijzondere…€ 14,95 Tip van Stip
Haniyé, Matay de MayeeEen ode aan de oudste keuken ter wereld
Hardcover
Eerste druk, 2023
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn…€ 24,95Bekroond!
Het geheim van de tuin, Jan Paul Schutten en Joris BijdendijkEen avontuurlijk kinderkooboek
Hardcover
Eerste druk, 2020
Bekroond:
Best verzorgde boeken 2020
Met illustraties van Floor Rieder
HOU JE VAN KOKEN? EN VAN LEKKER ETEN EN TUINIEREN? LEES GRAAG SPANNENDE VERHALEN? DAN IS DIT EEN…€ 24,95- Het handboek voor een Funky Vegan lifestyle, Emma Herngreen
Zo word je voorbereid vegan
Dé gids voor iedereen die de vegan lifestyle wil verkennen.Emma Herngreen laat je zien dat er verschillende redenen kunnen zijn voor een veganistisch bestaan. Ze bespreekt de positieve effecten ervan…€ 11,95 - Wine Folly, Madeline Puckette and Justin Hammack
DRINK LIKE A PRO
English edition
WINEFOLLY.COM has become an award-winning, essential online resource for learning about Wine, attracting hundreds of thousands of beginners and professionals. In their long-awaited book, the…€ 14,95 - Caravanity Camping Kookboek
Simpel, snel en lekker
Het Caravanity Camping Kookboek biedt volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!Na het succes van 'Caravanity' heeft Femke Creemers het Caravanity Camping Kookboek geschreven. De…€ 13,95 - Mijn kookkunst voor u, Joël Robuchon
Hardcover
De Franse chef-kok Joël Robuchon, verwierf grote internationale bekendheid. Niets wees erop dat de jonge Robuchon een carrière op culinair gebied tegemoet zou gaan. Aanvankelijk droomde hij ervan om architect te…€ 28,95 - Lekker Fred in het Land, Freddy Tratlehner (@vjeze_fur)
Hardcover
Eerste druk, 2020
Lekker Fred staarde naar de horizon en dacht: wat zou erachter verscholen liggen? Hij nam een hap van zijn haring, maakte rechtsomkeer en liep naar Friesland. Wat nou horizon, dacht hij bij ze eigen.…€ 45,00 - Vega Arabisch, Chef (Mounir) Toub
Midden-Oosterse gerechten voor elke dag van de week
Meer dan 90 vegetarische gerechten
Hardcover
In Vega Arabisch laat Chef (Mounir) Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is.
Van courgette, aubergine…€ 18,95 Gesigneerd!
Gescheiden, wat nu?, Elbrich Fennema80 recepten voor eiwitten en eidooiers
Van advocaat tot zoutkorst
Gesigneerd!
Hardcover
Met leuke illustraties van Alex de de Wolf!
Scheiden betekent niet altijd lijden. Het is helemaal niet nodig dat eidooiers die over zijn…€ 14,95- The Rebar Modern Food Cookbook, Audrey Alsterberg + Wanda Urbaowicz
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Since 1988, Rebar Modern Food has been Victoria's favorite restaurant and…€ 24,95 Gesigneerd!
De vrouw die water liet aanbranden, Harold HamersmaGesigneerd!
Avonturen van een wijn- en eetschrijver
Hardcover
Eerste druk, 2021
Culinaire avonturen van wijnjournalist Harold Hamersma. Daarnaast gaat het over zijn jeugd en zijn moeder. Waar komt zijn culinaire interesse…€ 14,95- De smaak van heimwee, Dirk Lambrechts
Herinneringen aan de Europese volkskeuken
De smaak van heimwee is een ode aan de verbluffende rijkdom van de traditionele Europese keuken. Het vertrekpunt is de nostalgische herinnering aan eenvoudige gerechten uit Vlaanderen.…€ 8,95 - Nordic Bakery Cookbook, Miisa Mink
Bread * Buns * Biscuits * Sweet and savoury tarts * Cakes
First edition, 2011
Hardcover with dust jacket
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn…€ 14,95 - De pompoen, Arneo Nizzoli
Geschiedenis - folklore - oude recepten
Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Folklorisch kookboek
Met recepten van enkele van…€ 11,95 - De kunst van het Italiaanse koken, Massimo Bottura
Hardcover
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne…€ 28,95 - Aardappelkunst, Myrna Davis
Met een voorwoord van Truman Capote
In het boek Aardappelkunst van Myrna Davis staat alles wat U echt dient te weten omtrent aardappels En hoewel het een groot aantal recepten bevat, van een kruidige hors d'oeuvre genaamd…€ 14,95 Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 42,95- Keuke-Boek van Maria Philippina Schrijver, Prisca Zwaan - van Diggelen
Anno 1752
Hardcover met leeslint
Dit Keuke-Boek geeft een zeldzame historische kijk op recepten uit de achttiende eeuw. De totale tekst van het oorspronkelijke handschrift is zo volledig mogelijk in druk omgezet, zodanig dat de…€ 18,95 - Beiroet, Merijn Tol
Verhalen en recepten uit een mediterrane stad
'Beiroet grijpt je bij je kladden, en laatje nooit meer los.'
Herziene uitgave (2021), van na de ramp (explosie in de haven) op 4 augustus 2020.
Behalve recepten, talloze adressen,…€ 16,95 - Het Alles is Familie Kookboek, Kim van Kooten, Jara Lucieer en Huib Stam
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2012
Als de familie weer bij elkaar is, dan wil je ook een goed diner samenstellen. Die heerlijke, beproefde familiegerechten waar iedereen zich op kan verheugen. Ouderwets…€ 11,95 - Hemsley Hemsley Lekker en snel voor elke dag
De bejubelde gezondheidsbijbel nu ook voor mensen met haast
Hardcover 2016
Genieten van lekker eten, daar gaat het Jasmine en Melissa Hemsley om, Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor…€ 28,95 - We eten thuis, Samuel Levie
100 recepten uit de keuken van Levie
Samuel Levie, zijn vrouw Ragna en dochter Ayla Mae hebben in hun nieuwe huis een echte droomkeuken. En dat komt goed uit, want bij de Levies speelt het leven zich af in de keuken. Het is er…€ 18,95 Tip van Stip
Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten, Madhur JaffreyEen standaard werk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld
Gebaseerd op veertig jaar reiservaring en talloze persoonlijke culinaire vondsten
Een ongeëvenaarde bron vol informatie over ingrediënten en…€ 45,00- A life in the kitchen, Michel Roux Jr
Recipes and reminiscences from a master chef
Full of Michel's culinary knowledge and a host of his favourite recipes
Bound in hardcover with ribbon bookmark
First edition, 2009
This book is in stock in our warehouse in the…€ 18,95 - Fruit, Wolfgang Stuppy and Rob Kesseler
Edible, inedible, incredible
Hardcover with dust jacket
Published in collaboration with the Royal Botanic Gardens, Kew
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in…€ 14,95 Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost EngelbertsHoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Eerste druk, 2021
Mooi en net exemplaar
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van…€ 18,95- Cacao, Dominique Persoone
De chocolade route Expeditie in mexico
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2008
Chili, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila... Het zijn even ongewone als onverwachte ingrediënten voor de beroemde…€ 18,95 - De authentieke keuken van Italië, Elizabeth David
Gebonden in linnen kaft met stofomslag
Eerste druk, 2004
In De authentieke keuken van Italië maakt Elizabeth David u wegwijs in de culinaire hoogstandjes die deze kooktraditie te bieden heeft. Alle bekende en minder bekende…€ 18,95 - De Volkskeuken 2, Mac van Dinther
Leuk om te lezen, lekker om uit te koken
Na het succes van De Volkskeuken verschijnt nu De Volkskeuken 2: de 150 beste recepten uit drie jaar ‘Volkskeuken’, de populaire dagelijkse kookrubriek in de Volkskrant. Buitenissige,…€ 13,95 -40%
Artacucina 2, Wiebke van der Scheer & Margré MijerNa het succes van het eerste kunstkookboek Artacucina – een kijkje in de keuken van galerie Artacasa – kon een vervolg niet uitblijven. In dit kookboek, dat zowel het oog als de tong streelt, worden fraaie kunstwerken…
€ 14,95 € 8,95- Cranberry, F.E. de Feyfer-Teutelink en J.P. Kok
historie en receptuur
Het eiland Terschelling neemt in Nederland een unieke plaats in. Een accent op dat unieke karakter vormt het voorkomen van de cranberry op het eiland. De enige groeiplaats in Europa zelfs.
In dit boekje…€ 11,95 - Gordon Ramsay's Great Escape
100 of my favourite Indian recipes
Hardcover, first edtion
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In his…€ 34,95 - Groentebijbel, Mari Maris
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen…€ 14,95 - The Joy of Cheesecake, Dana Bovbjerg & Jeremy Iggers
Hardcover with dust jacket
Jacket and book design by Milton Glaser
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
"Cheesecakes are the most sensuous of desserts," the authors write in their lively…€ 24,95 - Ansjovis, Petra Possel
Kleine vis, groot verhaal
Hardcover, zo goed als nieuw exemplaar, eerste druk
Ooit zwom de ansjovis door de Nederlandse wateren. Vissers waren er dol op, het was het vet op de botten. Maar na de komst van de Afsluitdijk — de…€ 13,95 -40%
Lyndsay's kooknotesEen keukenschetsboek in vier seizoenen
Hardcover, nog mooi en net exemplaar (ongebruikt)
Tekst en illustraties van Lyndsay Bekouw
Eten doe je iedere dag, het hele jaar door. Maar om iedere dag met een verrassende culinaire…€ 14,95 € 8,95-58%
El HarouchiDe Franse keuken, omarmd door de warmte van Marokko
De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi
Hardcover
Eerste druk
Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn…€ 45,00 € 18,95-37%
Ofélia, Ofélia Ramos AnunciatoDe smaak van Brazilië
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Ofélia Ramos Anunciato de bekenste televisiekok van Brazilië en auteur van veel populaire kookboeken laat ons kennis maken met haar vaderland.
Meer dan 70 van haar…€ 18,95 € 11,95- Vegeterranean, Alberto Musacchio & Malu Simões
Antoinette Hertsenberg kookt de toprecepten van het beste vegetarische hotel ter wereld
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië, staat de Azienda Agrituristica Montali: het…€ 18,95 - Het forest feast kookboek, Erin Gleeson
Eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuisje
Nederlandstalige uitgaveHardcover met leeslintEerste druk, 2014Zo goed als nieuw exemplaarWelkom in de magische wereld van fotografe en kunstenares Erin Gleeson.…€ 24,95 - Food from Plenty, Diana Henry
Lekker koken met producten uit eigen voorraadkast, seizoenproducten en restjes
Hardcover
Nederlandstalig
Diana Henry laat zien hoe u kunt besparen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt…€ 18,95 - De Belgische keuken, Dirk De prins en Nest Mertens
Met een voorwoord van Pierre Wynants
Met foto's van Tony Le Duc
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op…€ 18,95 - WorldGranny's kookboek, Burger, Baris en Laupman
Recepten van oma's en opa's uit de hele wereld
Het WorldGranny's kookboek, genomineerd als kookboek van het jaar 2015, is een bijzonder kookboek in stripvorm. Iedereen herinnert zich wel een bepaald gerecht van zijn grootmoeder…€ 8,95 - Melk, Mark Kurlansky
De opzienbarende geschiedenis van mens en melk - van oudheid tot heden
Een 10.0000-jarige haat-liefde verhouding
Moedermelk is het belangrijkste voedingsmiddel voor baby's, maar het was de melk van andere zoogdieren die de mens…€ 14,95 -36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95 - Bezuinigingskookboek, Marjan Berk en Jeroen Krabbé
Kookboek voor de jaren '80
Retroboek
Het Bezuinigingskookboek verschilt totaal van elk ander kookboek. Het opent voor iedereen de mogelijkheid het huishoudbudget drastisch, mogelijk met enkele tientallen procenten, te verlagen…€ 24,95 - Het spek van slager Blom, Diny Schouten
Over wat er nog te eten is
We zijn zo rijk, maar waarom is ons eten dan zo armoedig? En erger nog, waarom is het eten dat 'rijk' wordt gevonden - en waar onvoorstelbaar veel geld aan wordt uitgegeven - zo mogelijk nog…€ 9,95 - Haring, Huib Stam
De vis die Nederland veranderde
De geschiedenis, de economie en de cultuur van de Nederlandse haring
De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de…€ 14,95 - Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Gebonden in harde kaft en met stofomslag en leeslint. Mooi vormgegeven uitgave, door Pablo Martin (Grafica). Eerste druk.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van…€ 28,95 -37%
Hemels Italië, Ursula FerrignoVerrukkelijke en inspirerende gerechten uit Italië
Met foto's van Jason Lowe
Ursula Ferrigno heeft een voorliefde voor eenvoudige, eerlijke gerechten bereid met verse ingrediënten, en is om die reden een van de populairste…€ 18,95 € 11,95- Fred en Wilma in de Vinexwijk, Nienke Oosterbaan
Maak van je huis een zelfvoorzienend paradijs
Inclusief losse bouwtekening
Het aanstekelijke ecodoeboek Fred en Wilma in de Vinexwijk staat vol duurzame (zelfmaak-)ontwerpen van bekende en minder bekende ontwerpers als Piet Hein…€ 14,95 Signed
Floyd on Italy, Keith Floyd'I came, I saw, I cooked!'
'Veni, vidi, coxi!'
Hardcover with dustjacket, first edition
Signed by the author
Italy is the home of one of the world's greatest cuisines. Italian cooking, like the country itself, is exciting,…€ 24,95- Brew better beer, Emma Christensen
Learn (and break) the rules for making IPAS, sours, pilsners, stouts, and more
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In this colorful homebrewing guide, The Ritchn's Emma…€ 14,95 - Koken met specerijen, Sallie Morris en Lesley Mackley
Hardcover met stofomslag
Handboek voor specerijen, specerijenmengsels, aromatische specerijenpasta's en hun gebruik in de keuken.
Met meer dan 100 klassieke en eigentijdse recepten.
Betreft een nog mooi exemplaar en met…€ 18,95 - Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis…€ 34,95 - Sarabeth's Bakery, Sarabeth Levine
From My Hands to Yours
Hardcover
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Mastering the art of baking, presented step-by-step through recipes from the legendary New York City baker. In the heart…€ 45,00 -17%
Bonen kookboek, Judith ChoateHerwaardering van de boon
Tijdloos boek!
Hardcover
Bonen zijn goedkoop, veelzijdig, bevatten volop voedingsstoffen, zijn makkelijk te bewaren, maar ook heerlijk en zonder twijfel een van de meest waardevolle voedingsmiddelen…€ 34,95 € 28,95-32%
1,000 RecipesFrom the Cooks and Restaurants in the Slow Food Osterie D'Italia Guide
Real traditional recipes from the finest osterias in Italy chosen by Slow Food Editore per Eataly
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en…€ 21,95 € 14,95- Smart Cooking Compleet, Julius Jaspers
Lekkere recepten, goede ingrediënten, een gedegen voorbereiding en een snelle afronding
Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cooking-concept gaat over…€ 24,95 - Brood van ver & dichtbij, Ineke Berenschot
Tientallen recepten om zelf de heerlijkste broden te bakken: van ouderwetse Oudhollandse duivekater tot Iers sodabrood of Franse baguettes, en van een Twentse krentenwegge tot de inmiddels volledig ingeburgerde Turkse pide.
Oude…€ 24,95 - Plants Only Kitchen, Gaz Oakley
Winner of the Best Vegan Cookbook Award in VegNews Magazine 2021!
Plants Only Kitchen offers an explosion of flavour, with more than 70 vegan recipes that work around your lifestyle.
With symbols flagging whether recipes are…€ 14,95 - Vis & Vega
4 x per week Vis & Vega (ook voor vleeseters)
192 recepten zonder vlees van vrienden voor vrienden
Er zijn heel goede redenen om minder vlees te eten, het is beter voor het milieu, beter voor ie gezondheid en beter voor de…€ 11,95 - Beste Johannes, Johannes van Dam
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviez
€ 11,95 - Soupez, soupez!, Karin Post
met dansers aan tafel
Een prachtboek!
Soupez! Soupez! is een bijzonder kookboek van Karin Post. Zij realiseert als choreograaf/danser voorstellingen, televisiefilms, exposities en debatten waarin verschillende kunstdisciplines…€ 18,95 - Ooit aten we dieren, Roanne van Voorst
Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Net…
€ 11,95 - Rue Tatin, Susan Herrmann Loomis
Wonen en koken in Normandië
Met vele authentieke recepten
HardcoverTwintig jaar geleden arriveerde Susan Loomis in Parijs met niet veel meer dan een studentenlening en de inhoud van een koffer om van rond te komen. Maar wat…€ 14,95 - Aan tafel met Van Gogh, Fred Leeman en Paul & Marcel Fagel
Een artistiek-culinaire ontdekkingsreis. Over het leven en werk van Vincent van Gogh is al veel geschreven en verteld. Maar nog niet eerder werden de schilderijen van Vincent in verband gebracht met koken. En dat terwijl eten, de…
€ 14,95 - Portret met garnaalkroket, Isabel Miquel Arques
Met meer dan 40 portretten en bijbehorende stillevens illustreert de Spaanse fotografe Isabel Miquel Arques haar levenswandel door het Belgisch culturele leven. Zij geraakte er gefascineerd door het grote aantal kunstenaars, maar…
€ 35,00 - Burgermeester kookboek, Dion Eggen, Justus W. de Nijs en Vincent van Olphen
Hardcover
Meesterlijke burgerrecepten, van wild tot vegetarisch
Burgermeester is een idee van drie Amsterdamse schoolvrienden, op zoek naar goed, eerlijk en betaalbaar eten. Sinds de opening van het eerste restaurant in 2007 is…€ 28,95 - I like you, Amy Sedaris
Hospitality under the Influence
Are you lacking direction in how to whip up a swanky soiree for lumberjacks? A dinner party for white-collar workers? A festive gathering for the grieving? Don't despair. Take a cue from…€ 19,95 -33%
Magnifico!, Gino D'AcampoItaliaans eten is nog nooit zo sexy geweest
Gino D'Acampo is de meester van de moderne Italiaanse keuken. Zljn eerste boek Fantastico! werd bekroond met, de Gourmand Cookbook Award voor het beste Italiaanse kookboek ter wereld en…€ 45,00 € 29,95