De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab
Specialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis
Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab nemen je mee op een culinaire rondreis door Suriname. Wat zoal uit dit boek blijkt? Dat de Surinaamse keuken absoluut geen keuken is van liflafjes. En dat een kaaiman een lekker dier is, vooral als je er saté van maakt.
Al lezend, kokend en proevend ervaar je hoe de Afrikaanse, Europese en Aziatische eetculturen zich leerden aanpassen aan het Amazonegebied. Hoe de specerijen, gedroogde en gepekelde etenswaren van over de hele wereld zich vermengden met wat Suriname te bieden heeft. Suriname is een multi-etnisch land - maar er is één ding dat alle Surinamers bindt - de liefde vaar hun keuken.
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken prikkelt en enthousiasmeert Daarbij zijn de recepten allemaal te maken met ingrediënten uit de toko en de betere supermarkt!
'Geen braaf kookboek' - AD Rotterdams Dagblad
De Avontuurlijke Surinaamse Keuken, Arun SwamiPersaud en Faisel Rajjab, goed exemplaar (alleen wat lichte gebruikssporen langs randen omslag, verder schoon en gaaf).
Trichis Publishing bv, 2005, paperback, 21,1 x 14,9 x 1,0 cm, 160 pagina's
ISBN 9080548456
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Tropische en subtropische vruchten en groenten, Ole Host en Harry Berggreen
Dit boek is bedoeld voor al diegenen die belangstelling hebben voor de vele exotische vruchten en groenten die in steeds toenemende mate onze winkels gaan vullen. Doch ook voor de toerist in de tropen en subtropen is het door…
€ 14,95 Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda RoodenburgHet Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is alom bekend als origineel Rotterdamse…€ 18,95- India — koken met passie, Manju Malhi
India — koken met passie neemt je mee naar de regionale keukens van India: Noord, Zuid, Oost en West. In meer dan 140 recepten ontdek je hoe lekker en gevarieerd de Indiase keuken is. Maar vooral hoe snel en eenvoudig je thuis…
€ 18,95 - De Origineel Balinese keuken, Lonny Gerungan
Authentieke familierecepten
In dit bijzondere kook- en kijkboek van chef-kok Lonny Gerungan wordt voor het eerst de authentieke keuken van het Indonesische godeneiland Bali uitgebreid belicht. Bali kent haar eigen culinaire…€ 24,50 - Gekruid & geroerd, Danielle Houbrechts
Daniëlle Houbrechts probeert in dit boek uit te leggen wat de wilde-kruidenwereld voor haar betekent. De ideale plek om te onthaasten. De onuitputtelijke bron van creativiteit en harmonie. De eerlijke omgeving vol echtheid en…
€ 28,50 - Justin Bonello Cooks
... for friends
My dad always says, 'A meal without Wine is like a day without sunshine.' I think the same can be said about eating on your own. Let's face it. No one should eat alone.
My worst nightmare is rushing home, fixing…€ 45,00 - Mavis kookt
De Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk
Prachtboek, lastig verkrijgbaar
De traditionele en moderne gerechten die Mavis Hofwijk in de keuken van cateringbedrijf Surinaams Buffet bereidt, weerspiegelen de ontstaansgeschiedenis…€ 34,95