Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda Roodenburg
Het Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is alom bekend als origineel Rotterdamse caloriebom. Maar er zijn veel meer ingrediënten en gerechten die níet iedereen kent.
Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko's? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs - waar ligt Eritrea eigenlijk? - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september?
Voor het antwoord op deze en vele andere vragen ging Linda Roodenburg op zoek naar koks en kokkinen uit verschillende culturen die in hun eigen omgeving geroemd worden om hun kookkunst. Ze beschrijft hun levens en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en ze noteerde de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze hen voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor familie en vrienden.
Mooi vormgegeven boek door Irma Boom!
Rotterdams kookboek, Linda Roodenburg, net exemplaar
Uitgeverij Madam Jeanet, paperback, 512 pagina's
ISBN 9789079732012
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-64%
Verse munt, lamsbout & baklava, Karin Vaneker, Pieter Ouddeken en Erwin SlaatsUit de Turks-Nederlandse keuken van Meliha Genco
Dit kleurrijke kookboek roept onmiskenbaar de geuren en smaken van de Turkse keuken op. Naast de heerlijke recepten en prachtige culinaire foto's wordt het ook uitgebreid…€ 12,50 € 4,50Wageningse Persprijs 2014
Uitgekookt!, Annemieke Smit, NIEUW BOEKIngezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen?
Veel…€ 18,50- Rijk ben ik er nog niet van geworden, Pauline Tonkens en Rick Messemaker, luxe editie
47 Rotterdamse beeldende
kunstenaars
Overzicht van 20e eeuwse kunstenaars
uit Rotterdam. Interviews plus zwart-wit portretfoto`s; o.a. Ebbinge Wubben,
Nico Benschop, Wally Elenbaas, Klaas Gubbels, Co Westerik en Wim Zwiers.
Fraai…€ 45,00 -20%
De Russische keuken, Elena MakhonkoOntdek de rijke en gevarieerde Russische keuken in 60 authentieke recepten en 300 prachtige foto's
Een ontdekkingsreis langs de kenmerkende smaken en de geschiedenis van de Russische keuken, in een prachtig uitgevoerd boek met 60…€ 14,95 € 11,95- Vrijwel alle gedichten, J.A. Deelder
‘De geschiedenis der aarde
is maar een scheet
uit Z’n al of niet bebaarde
gigantische reet.’
J.A. Deelder is een kunstenaar die het ongekunstelde tot kunst heeft gemaakt. Geboren in 1944 in Rotterdam-Overschie als zoon van…€ 34,90 -24%
In Rotterdam ben ik geboren, Herman Kuilenburg en Arie PleysierJeugdherinneringen van Leen Riemers verhaald door Herman van Kuilenburg in samenwerking met Arie Pleysier.
Geïllustreerd met (zwart-wit) foto's. Illustratie van Carl Hollander op omslag en band.
Klein scheurtje (1,5 cm) in…€ 12,50 € 9,50- De wereld rond in 101 recepten
Het beste uit Gentse Waterzooi en meer
Gènes favoriete recepten aangevuld met talloze recepten uit de boeiende wereldkeuken
Voor het bekende tv-programma Gentse Waterzooi trok Gène Bervoets de hele wereld rond op culinaire…€ 11,95