Tip van Stip
De Aardappeleters, Joris Vermeer en Joost Engelberts
Hoe twintig gerechten de wereld veroverden
Hardcover
Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van weten. De Aardappeleters trokken de wereld in om de achtergronden uit te zoeken van babi panggang, schnitzel en patat; ze kropen door de krochten van eeuwenoude bibliotheken, daalden af in de grafkelders van een Italiaanse basiliek en stookten een fik op het hoogstgelegen aardappelveld ter wereld. Dankzij spaghetti bolognese, steak en kaasfondue kwamen ze thuis met een boodschappentas vol verhalen over nazi's en spaghetti, over zeezieke koeien en vleesthee, over kaassoep en maffia.
De Aardappeleters presenteren met trots de recepten van de twintig beroemdste gerechten ter wereld die — soms met gevaar voor lijf en leden — werden opgetekend uit de monden van kettingrokende baronessen, boeren, ongewassen revolutionairen en uitvinders. Dit is een kookboek voor naast het fornuis én een reisroman voor op het nachtkastje. Nadat je uit het boek hebt gekookt, kruip je ermee onder de wol om te verdwalen op de onherbergzaamste plekken ter wereld.
Bas Zwartepoorte, Joris Vermeer en Joost Engelberts zijn De Aardappeleters. Ze reisden voor dit boek — en de gelijknamige tv-serie — de wereld af.
'Het mooiste leesboek om uit te koken.' Yvette van Boven
Tip van Stip
De Aardappeleters, Bas Zwartepoorte (fotografie), Joris Vermeer en Joost Engelberts, mooi en net exemplaar (slechts enkele lichte gebruikssporen aan de omslag, nauwelijks zichtbaar. Verder nieuwstaat)
Thomas Rap, harcover, 25,1 x 19,1 x 3,3 cm, 320 pagina's
ISBN 9789400406889
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / You might also find this interesting
Aan tafel met Piet Heyn, Janny van der LeeMaritiem kookboek
Kostelijke en originele scheepsmaaltijden uit heden en verleden
Hardcover
Dit originele en bijzonder interessante kookboek staat boordevol receptuur, culinaire anekdotes en scheepsverhalen. Wat werd aan…€ 8,95
Aardappel, Florine Boucher & Anne ScheepmakerDe nieuwe keuken
Meer dan dertig gevarieerde recepten in dit boek wijzen de weg om met het populairste basisingrediënt in de Nederlandse keuken aan de slag te gaan. Er is ruime keuze uit warme voorgerechten, soepen en salades,…€ 16,95Signed!
Hungry Planet, Peter Menzel and Faith D'AluisoWhat the World Eats
30 Families. 24 Countries. 600 Meals. 1 Extraordinary Book.
Foreword by Marion Nestle
Hardcover (bound in linen cover with dust jacket)
First edition, 2005
Signed by the authors
Signed by Peter Menzel and…€ 45,00-32%
Power to the Pieper, Samuel Levie, Jonah Freud en Yolanda van der JagtHet aardappelkookboek
Hardcover
Er zijn honderdensoorten aardappels verkrijgbaar en misschien nog wel meer manieren om ze te bereiden. Aardappels zijn gezond, het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral ontzettend lekker.…€ 21,95 € 14,95Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00
De helden van het echte eten, Johanna Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken CraenenAlle dagen honger
Het boek van de populaire en bekroonde foodblog Alle Dagen Honger, met 20 reportages van mensen die op een passionele manier met 'echt' eten bezig zijn. Van een koffiebrander tot duurzame vissers, van een wood…€ 24,95
De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel, Annemieke HendriksEen onthullende reis door de wereld achter onze tomaten.
Journalistiek non-fictieboek over de tomatenindustrie in Europa. Eerste druk, omslag gedrukt op Valorise papier, papier van tomatenvezels.€ 16,95Gesigneerd!
De wijnboer, Olle Swets en Charlotte MarresGesigneerd exemplaar van De wijnboer. Verhalen en recepten rond het vuur, verzameld door Olle Swets & Charlotte Marres. Een zintuiglijke reis langs Europese wijnmakers. Harcover. Zo goed als nieuw. Zeer geschikt als (uniek) cadeau
€ 29,95
De uitvinding van patatfriet, Jaffe Vinken 49 andere uitvindingen die ons leven hebben veranderd
Een pakkende mix van technologie, humor en geschiedenis in vijftig columns van Jaffe Vink — van lift tot patatfriet in rijk geïllustreerde verhalen.€ 11,95-22%
Lekker Fred, Freddy TratlehnerDit zijn de ingrediënten
Hardcover
'CULINAIR NEDERLAND HEEFT ER EEN AMBASSADEUR BIJ. FREDDY'S KOOKBOEK IS DE HOEKSTEEN VAN MIJN BOEKENKAST.' - JORIS BIJDENDIJK
'Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de…€ 45,00 € 35,00
