Gerechten van de Balkan, Maria Horváth
Griekenland, Joegoslavië, Albanië, Bulgarije, Roemenië en Turkije
Ontdek de rijke smaken van Zuidoost-Europa met Gerechten van de Balkan – een authentiek kookboek vol traditie, eenvoud en hartverwarmende recepten.
In dit toegankelijke kookboek neemt Maria Horváth je mee op een culinaire reis door de Balkanregio, van de bergen van Bosnië tot de kusten van Kroatië. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar rijk aan smaak en cultuur. Denk aan geurige stoofschotels, gevulde groenten, versgebakken brood en zoete lekkernijen zoals baklava.
Dit boek is ideaal voor liefhebbers van wereldkeuken, traditionele recepten en iedereen die de Balkan wil proeven zonder zijn keuken te verlaten. Gerechten van de Balkan is een klassieker onder de kookboeken en een waardevolle aanvulling voor elke kookliefhebber.
Over de auteur(s):
Maria Horváth is een kenner van de Oost-Europese keuken en heeft zich gespecialiseerd in traditionele recepten uit de Balkan. Met haar heldere uitleg en liefde voor regionale ingrediënten weet ze de essentie van deze keuken perfect over te brengen. Haar boek is niet alleen een verzameling recepten, maar ook een ode aan de cultuur en gastvrijheid van de Balkanvolken.
Productinformatie:
Titel: Gerechten van de Balkan
Auteur: Maria Horváth
Samenstelling en inleiding: -
Vertaler: Martin van Huystee
Uitgeverij: Uitgeverij BZZTôH, 's-Gravenhage
ISBN: 9062913075
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 148
Illustraties: Nee
Editie: 1987, eerste druk
Afmetingen: 21 x 13,5 x 1,2 cm
Gewicht: ca. 220 gram
Conditie: Omslag en pagina’s wat verkleurd, maar verder nog als nieuw
EAN: 9789062913077
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Tip van Stip
Haniyé, Matay de MayeeEen ode aan de oudste keuken ter wereld
Hardcover
Eerste druk, 2023
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn…€ 24,95- Rond de tafel der Romeinen, Patrick Faas
Met meer dan 150 originele recepten
Paperback
Varkensoren, baarmoeders, uiers, darmen, flamingo, ibis-hersentjes of de eeltige slurf van een olifant: de Romeinen deinsden er niet voor terug deze ingrediënten voor hun feestmalen…€ 18,95 - De Libanese keuken, Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Hardcover
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke…€ 24,95 - Broodje heimwee, Marcel Prins & Peter Henk Steenhuis
Twaalf schoonmakers op zoek naar een verloren tijd
met eigen recepten
Misschien zijn schoonmakers wel de meest kosmopolitische beroepsgroep van Nederland, Grote Nederlandse schoonmaakbedrijven hebben al snel meer dan honderd…€ 8,95 Tip van Stip
Rotterdams kookboek, Linda RoodenburgHet Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders
Mooi vormgegeven boek door Irma Boom!
Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is…€ 18,95- Het buurtsuper! kookboek, Marianne Meijerink
Koken met producten uit Turkse en Marokkaanse winkels
Vrijwel nog zo goed als nieuw exemplaar (geschikt om cadeau te doen)
Inclusief de mooie bijbehorende bladwijzer
Eerste druk, 2015
Uitgeroepen tot kookboek van de maand!…€ 16,95 Signed!
Hungry Planet, Peter Menzel and Faith D'AluisoWhat the World Eats
30 Families. 24 Countries. 600 Meals. 1 Extraordinary Book.
Foreword by Marion Nestle
Hardcover (bound in linen cover with dust jacket)
First edition, 2005
Signed by the authors
Signed by Peter Menzel and…€ 45,00