Gesigneerd!
Bijzondere recepten van Kaatje bij de Sluis
In nauwe samenwerking hebben eigenaars Anneke en Fons van Groeningen en chefkok André Mol van restaurant Kaatje bij de Sluis een unieke verzameling recepten van meer dan zestig gerechten samengesteld. Net als in Kaatje's eerste boek, dat al jarenlang een succes is, zijn de bereidingswijzen helder en eenvoudig uitgelegd. Daarnaast is ook rekening gehouden met het feit dat de amateurkok liefst niet alleen in de keuken staat, maar ook tijd doorbrengt met zijn gasten. Daarom is bij elk recept aangegeven wat men al ruimschoots van tevoren kan doen en wat echt 'á la minute' moet gebeuren.
Nicoline Duinker-Joustra, diëtiste, heeft in overleg met Kaatje van alle gerechten de voedingswaarden berekend, waarvan men gebruik kan maken om bijvoorbeeld een menu samen te stellen dat niet te vet of te rijk aan koolhydraten mag zijn.
Hubrecht Duijker selecteerde uit het rijke aanbod voor ieder gerecht een verrukkelijke wijn.
Behalve foto's van de gerechten heeft Kees Hageman, geïnspireerd door Kaatje's kunst van het koken, prachtige sfeerfoto's gemaakt van Blokzijl en wijde omgeving.
Gesigneerd exemplaar! (door eigenaren Fons en Anneke, zie foto)
Bijzondere recepten van Kaatje bij de Sluis, net exemplaar
Uitgeverij De Toorts Haarlem, tweede druk, gebonden in linnen kaft met stofomslag
ISBN 9060206126
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00 - De kracht van kruiden, Peter Lute
Smaken uit de Kruidfabriek
Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en…€ 59,50 - De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 - Pane e Panini, Ursula Ferrigno
Veel mensen nemen nauwelijks de tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza’s te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit…
€ 34,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 -50%
Smaakstof, Huib Edixhoven & Evelijn van HeuvenDe magie tussen wijn en gerecht in 4 x 25 tips
Wie kent niet het bizarre effect dat verse sinaasappelsap heeft nadat je net je tanden hebt gepoetst. Het heerlijk frisse karakter van de citrusvrucht heeft plaatsgemaakt voor een…€ 8,95 € 4,50- Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine…€ 28,95 - Koken als Kaatje, Edzard Delstra, Anneke en Fons van Groeningen
Recepten uit de keuken van restaurant 'KAATJE BIJ DE SLUIS' BLOKZIJL
Hardcover
Recepten uit een van de beste keukens van Nederland, zó duidelijk en overzichtelijk geschreven, dat u zonder probleem de mooiste gerechten kunt…€ 24,95 Gesigneerd!
Zoete & hartige heerlijkheden, Kirsten Eckhart en Willem-Jan HendriksOntbijt, lunch en patisserie van Gartine
Hardcover
Zo goed als nieuw exemplaar inclusief de kleurijke omslag
Gesigneerd door Kirsten Eckhart met korte, handgeschreven opdracht, ook namens Willem-Jan Hendriks.
Eerste druk,…€ 28,95