Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher
Hardcover
Fotografie Kees Hageman
Restaurant Mario te Neck heeft voor dit boek een prachtige verzameling van ruim vijftig Italiaanse recepten samengesteld. De bereidingswijzen zijn met veel zorg eenvoudig beschreven door Florine Bou- Cher. Er is door haar ook rekening gehouden met het feit dat de amateurkok liefst niet alleen in de keuken staat, maar ook tijd met zijn gasten wil doorbrengen. Daarom is bij elk recept aangegeven wat men al ruimschoots van tevoren kan doen en wat er vlak voor de maaltijd dient te gebeuren.
Paul Robert Blom en Alessandro Uva selecteerden uit het rijke aanbod van Italiaanse wijnen en adviseerden voor ieder gerecht één of meer toepasselijke wijnen.
Diëtiste Nicoline Duinker-Joustra heeft van alle gerechten de voedingswaarden berekend, waarvan men gebruik kan maken om bijvoorbeeld een menu samen te stellen dat niet te vet of te rijk aan koolhydraten mag zijn.
Behalve foto's van de gerechten heeft Kees Hageman, geïnspireerd door Mario's kookkunst, prachtige sfeerfoto's gemaakt van Neck en zijn Noordhollandse omgeving. Ook van Italië zijn een aantal mooie foto's in dit boek te vinden.
'De tijd die ik bij Mario doorbracht om de recepten voor dit boek uit zijn vingers te peuteren, zou ik voor geen goud willen missen. Zodra je 's morgens de achterdeur van zijn Italiaanse enclave in het groene polderland binnenglipte, was Nederland opeens heel ver weg. Meestal werd je verwelkomd door die intens Italiaanse geur van verse tomatensaus vermengd met parmezaanse kaas. Met enig geluk trof je Mario aan in de keuken, bezig zijn vis te fileren of een lammetje uit te benen. Vaak ook was hij 'even' weg om een boodschap te doen en dan waren er zeeën van tijd om te neuzen in de keuken. Daar was om die tijd altijd wel iemand bezig met pasta maken. Het ene lange vel flinterdun deeg na het andere drapeerde hij keurig netjes over een wit betegeld muurtje in de keuken als waren het vitrages die te drogen hingen. Soms waren ze avocadogroen, dan weer pikzwart of oranjerood. Een uur later waren alle vellen verwerkt tot enorme hoeveelheden ragfijne tagliolini en schitterden er op het marmeren werkblad prachtige rijen tortelloni waarvan de opbollende vulling zich liet raden. Het was een tijd van proeven en praten, geuren opsnuiven en kunsten afkijken, veel lachen en tot in den treure 4 persoons- porties berekenen. Maar vooral de rumoerige maaltijden 'con tutta la famiglia numerosa' op het terras in de zon zijn voor eeuwig in mijn hart gegrifd. 'Penne al pomodoro?' vroeg Mario me schalks tegen een uur of één. En dan kwam er een gigantische schaal op tafel met de allerverrukkelijkste penne met tomatensaus die je je maar kunt dromen. Gelukkig staat het recept daarvoor in dit mooie boek, waarvan wij allen hopen dat velen het in hun hart zullen sluiten.' - Florine Boucher
Bijzondere recepten van MARIO, Florine Boucher, nog mooi en net exemplaar (één hoekje omslag licht gebutst, maar verder nog mooi, schoon en gaaf)
Uitgeverij De Toorts, Haarlem, 1996, tweede druk, gebonden in linnen kaft met stofomslag, 27,7 x 21,8 x 1,4 cm, 160 pagina's
ISBN 906020641x
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / You might also find this interesting
Puur Zeeland, Sergio HermanDe Zeeuwse keuken van Sergio Herman
Hardcover
In Puur Zeeland neemt topkok Sergio Herman de lezer mee op een culinaire ontdekkingstocht door een van Nederlands mooiste provincies. Lokale ingrediënten uit de duinen, schorren en…€ 14,95
River Cafe Klassiek Italiaans kookboek, Rose Gray en Ruth RogersHardover
Nederlandstalige uitgave
Eerste druk, 2019
In het nieuwe kookboek van het Londense River Cafe voeren Rose Gray en Ruth Rogers de lezer naar de authentieke Italiaanse familiekeuken. Gray en Rogers hebben in de afgelopen…€ 21,95
Aardappel, Florine Boucher & Anne ScheepmakerDe nieuwe keuken
Meer dan dertig gevarieerde recepten in dit boek wijzen de weg om met het populairste basisingrediënt in de Nederlandse keuken aan de slag te gaan. Er is ruime keuze uit warme voorgerechten, soepen en salades,…€ 16,95
Florentines, Lorenza de Medici and Giovanna GarzoniA Tuscan Feast
Foreword & Recipes by Lorenza de Medici
Paintings by Giovanna Garzoni
Italy has enriched civilisations for centuries, from the Romans to the modern temples of design and gastronomy of the twentieth century.…€ 34,95
Koken als Kaatje, Edzard Delstra, Anneke en Fons van GroeningenRecepten uit de keuken van restaurant 'KAATJE BIJ DE SLUIS' BLOKZIJL
Hardcover
Recepten uit een van de beste keukens van Nederland, zó duidelijk en overzichtelijk geschreven, dat u zonder probleem de mooiste gerechten kunt…€ 24,95Gesigneerd!
Rotterdams straatvoer, Erik van LooFotografie So Kiem Hwat
Met columns van Carin Leenders de Vries
Hardcover
Gesigneerd door Erik van Loo
Vrijwel nog in nieuwstaat
Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van Restaurant Parkheuvel, struint Rotterdam af op zoek…€ 35,00
delicious. Italië120 recepten vol passie en smaak
Hardcover
Eerste druk, 2019
Vrijwel nog zo goed als nieuw exemplaar
Met delicious. Italië serveren we la dolce vita op je bord.
Met meer dan 120 recepten vol passie & smaak, maar altijd…€ 45,00
Puurder Jonnie BoerCulinaire verhalen en streektradities van Jonnie Boer, gecombineerd met verleidelijke recepten én inspirerende foodfotografie. Puurder is een feest voor fijnproevers én liefhebbers van De Librije. Compleet met Wijnspijsbijbeltje
€ 45,00-24%
Bijzondere recepten van MARIO, Florine BoucherHardcover
Fotografie Kees Hageman
In prijs verlaagd
Schutblad deels weggeknipt. Waarschijnlijk door de eerdere bezitter van dit boek, vanwege een (te) persoonlijke tekst. Het schutblad of schutvel is het eerste blad in het boek…€ 28,95 € 21,95-22%
Lekker Fred, Freddy TratlehnerDit zijn de ingrediënten
Hardcover
'CULINAIR NEDERLAND HEEFT ER EEN AMBASSADEUR BIJ. FREDDY'S KOOKBOEK IS DE HOEKSTEEN VAN MIJN BOEKENKAST.' - JORIS BIJDENDIJK
'Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de…€ 45,00 € 35,00
