Tip van Stip
Over eten en koken, Harold McGee
Tip van Stip
Wetenschap en overlevering in de keuken
Waarom krijg je van alcohol een kater en hebben planten geen spieren? Waarom kan slagroom wel en melk niet worden stijfgeklopt? Wat maakt wit vlees wit, waarom rijpt fruit wel en groente niet tijdens het bewaren?
Het succesvolle Over eten en koken hoort bij iedereen in de keuken te staan. In het boek wordt uitvoerig ingegaan op de geschiedenis, de presentatie en alles wat zich afspeelt tijdens de bereiding, koeling, bewaring en bewerking van voedsel. Ruimschoots overgoten met een saus van historische wetenswaardigheden en anekdotes, behandelt het boek alle belangrijke voedingsmiddelen, van vlees en aardappelen tot béarnaisesaus en champagne. Aan bod komen verder onder meer: voedingswaarden, voedseltoevoegingen, smaak, reuk, kookmethoden, en de weg die het voedsel in ons lichaam aflegt.
Over eten en koken is een stimulerend en fascinerend boek voor iedereen die zich ooit met koken en proe- ven heeft beziggehouden, en geeft een antwoord op de vele vragen die opduiken in iedere keuken.
Harold McGee studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde een titel in Engelse lite- ratuur aan de Yale-universiteit.
'hét ideale eetleesboek dat vol staat met leuke, interessante en curieuze wetenswaardigheden.' NRC HANDELSBLAD
'Een keukenboekenplank zonder McGees "kookboek" (...) is als een autobus zonder wielen.' DE VOLKSKRANT
'Zijn standaardwerk is encyclopedisch, anekdotisch, degelijk en spits tegelijk' VRIJ NEDERLAND
'een veelzijdig standaardwerk, dat antwoord geeft op de vele vragen, die opduiken in iedere keuken.' TELEGRAAF
Over eten en koken, Harold McGee, net exemplaar
Bert Bakker, paperback, 690 pagina's
ISBN 9035118197
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De sensaties van smaak, Bob Holmes
De wetenschap achter hoe we proeven
Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van kabeljauw? Hoe de geur van brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de…€ 39,95 - creATE, Chris Sanderson, Martin Raymond
Eating, Design and Future FoodFood is not just a hot topic in design and cutting edge creativity today, but also an enormous industry with changing standards and perceptions. crEATe. Eating, Design and Future Food investigates…
€ 18,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - De mooie voedselmachine, Giulia Enders
Alles over darmen, een onderschat orgaan.
Je darmen zijn de belangrijkste adviseur van ons brein. Als je lekker in je vel wilt zitten, gelukkiger wilt leven en gezond oud wilt worden, moet je dan ook goed voor je darmen zorgen.…€ 12,50 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOEDDe menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is ontstaan, is zo uitzonderlijk dat wij nog niet hebben…
€ 8,95 - A WOLF IN THE KITCHEN, Lindsey Bareham
A WOLF IN THE KITCHEN is a book about eating well every day without much fuss and bother. lt is for those people who adore good food but think they can't cook and haven't the time or inclination to learn. lt is healthy food and,…
€ 14,95