De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in de geschiedenis, warenkennis, houdbaarheid, gebruiksmogelijkheden, smaak, bereidingswijzen en soms ook recepten aan bod komen.
Gebundelde teksten die eerder in Het Parool en De Morgen verschenen. Een plezierig leesboek mèt recepten waarin op een duidelijke manier veel wetenswaardigheden en kennis is samengebracht. Met achterin een alfabetische receptenregister.
Handzaam formaat
De tafel van tien, Johannes van Dam, net exemplaar
Nijgh & Van Ditmar, paperback, 335 pagina's
ISBN 9038813856
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Wageningse Persprijs 2014
Uitgekookt!, Annemieke Smit, NIEUW BOEKIngezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen?
Veel…€ 18,50Tip van Stip
Over eten en koken, Harold McGeeTip van Stip
Wetenschap en overlevering in de keukenWaarom krijg je van alcohol een kater en hebben planten geen spieren? Waarom kan slagroom wel en melk niet worden stijfgeklopt? Wat maakt wit vlees wit, waarom rijpt fruit wel…€ 28,95- Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - Wat te koken & hoe te koken, Jane Hornby
Het ultieme stap-voor-stapboek voor iedereen die zijn favoriete maaltijd perfect wil bereiden, geschikt voor beginners en gevorderden.
Honderd duidelijke en eenvoudige recepten voor populaire gerechten zoals spaghetti alla…€ 34,95 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografieJohannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge leeftijd was hij betrokken bij…
€ 9,95 - Hamburgers in het paradijs, Louise O. Fresco
VOEDSEL in tijden van SCHAARSTE en OVERVLOEDDe menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is ontstaan, is zo uitzonderlijk dat wij nog niet hebben…
€ 8,95 - De Volkskeuken, Yvone Gnirrep
Een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de dagelijkse rubriek 'De Volkskeuken' in De Volkskrant, verschenen in de periode 2001 tot najaar 2004. Een bron van inspiratie voor de kookliefhebber, maar omdat uitgeknipte…
€ 8,95