A life in the kitchen, Michel Roux Jr
Recipes and reminiscences from a master chef
Full of Michel's culinary knowledge and a host of his favourite recipes
Bound in hardcover with ribbon bookmark
First edition, 2009
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Michel Roux Jr is one of Britain's most acclaimed chefs. Here he shares his life story, growing up a member of the Roux dynasty, and his knowledge and love of food. Peppered with his experiences and anecdotes, A life in the kitchen includes more than 120 approachable recipes with an emphasis on family cooking. These include recipes Michel remembers from childhood, those regional French dishes that are part of the repertoire of his extended family and those he enjoys cooking at home with his wife Gisele and daughter Emily.
Michel Roux Jr was born in Kent, where his father Albert worked as a private chef. After an apprenticeship with Alain Chapel he did his military service cooking at the Elysée Palace for President Mitterand. He took over running Le Gavroche in 1991, gradually adjusting classic dishes to the modern, lighter palate, and maintaining the restaurant's two Michelin stars throughout. He is currently host of BBC2's MasterChef: The Professionals.
Michel is a keen fisherman and an avid Man U supporter. He enjoys classic cars and running, and is a veteran of sixteen marathons (his best time: 3 hours 13 minutes).
Language: English
Weidenfeld & Nicolson, The Orion Publishing Group London WC2H 9EA www.orionbooks.co.uk
A life in the kitchen, Michel Roux Jr, very good copy (only some light signs of use on the cover)
Weidenfeld & Nicolson, 2009, first edtion, hardcover with ribbon bookmark, 25,2 x 19,8 x 3,2 cm, 320 pages
ISBN 9780297844822
Price without shipping costs
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
-36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- Gordon Ramsay's Great Escape
100 of my favourite Indian recipes
Hardcover, first edtion
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
In his…€ 34,95 - The Nordic Kitchen, Claus Meyer
One year of family cooking Claus Meyer
Book by noma co-founder Claus Meyer
Noma that was voted the best restaurant in the world several times!With its focus on vegetables, seasonality, foraging, flavour, and its lightness of…€ 28,95 - Kitchen Confidential, Anthony Bourdain
Adventures in the Culinary Underbelly
After twenty-five years of 'sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly…€ 14,95 - The Joy of Cheesecake, Dana Bovbjerg & Jeremy Iggers
Hardcover with dust jacket
Jacket and book design by Milton Glaser
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar
"Cheesecakes are the most sensuous of desserts," the authors write in their lively…€ 24,95 - Het Alles is Familie Kookboek, Kim van Kooten, Jara Lucieer en Huib Stam
Gebonden in harde kaft met stofomslag
Eerste druk, 2012
Als de familie weer bij elkaar is, dan wil je ook een goed diner samenstellen. Die heerlijke, beproefde familiegerechten waar iedereen zich op kan verheugen. Ouderwets…€ 11,95 - De kunst van het Italiaanse koken, Massimo Bottura
Hardcover
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne…€ 28,95 Gesigneerd!
De vrouw die water liet aanbranden, Harold HamersmaGesigneerd!
Avonturen van een wijn- en eetschrijver
Hardcover
Eerste druk, 2021
Culinaire avonturen van wijnjournalist Harold Hamersma. Daarnaast gaat het over zijn jeugd en zijn moeder. Waar komt zijn culinaire interesse…€ 14,95- Mijn kookkunst voor u, Joël Robuchon
Hardcover
De Franse chef-kok Joël Robuchon, verwierf grote internationale bekendheid. Niets wees erop dat de jonge Robuchon een carrière op culinair gebied tegemoet zou gaan. Aanvankelijk droomde hij ervan om architect te…€ 28,95 - Sauzen, Erik van Loo
Hardcover
Het boek is nog in nieuwstaat!
Schaars, slechts 1 stuks op voorraad
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus…€ 125,00