The Nordic Kitchen, Claus Meyer
One year of family cooking Claus Meyer
Book by noma co-founder Claus Meyer
Noma that was voted the best restaurant in the world several times!
With its focus on vegetables, seasonality, foraging, flavour, and its lightness of touch, new Nordic food lends itself perfectly to family cooking. In this book noma co-founder Claus Meyer brings the ethos that built the Nordic cuisine movement into the home with easy-going, accessible dishes that fit seamlessly into family life. The book is divided into four seasonal chapters, each with an extensive list of the best produce nature has to offer at that time of the year. The book also shows how to get the most out of food found in the wild, from chanterelles and wild garlic to plums and dandelions.
With recipes including Creamy Root Vegetable Soup with Crispy Bacon, Gravad Beef Topside with Celeriac Pickles, Pan-fried Mullet with Cucumber and Peas in Dill Butter and Rhubarb Cake you can bring the delicious flavours of the Nordic countries to life in your own kitchen.
Besides being the co-founder and co-owner of the restaurants noma, Radio, Studio and Almanak in Copenhagen, Claus Meyer has published 14 cookbooks in Denmark and hosted the Danish version of the international TV show, 'New Scandinavian Cooking', broadcast in more than 50 countries. Among his other business ventures, Meyer co-owns a number of artisanal bakeries and delis, an orchard, a micro vinegar factory, a coffee roaster and a high-end restaurant staff company employing more than 200 chefs. He also runs a cookery school, has established the Melting Pot Foundation and is an affiliate professor in Corporate Social Responsibility at the Copenhagen Business School. He currently lives in New York City with his wife, three daughters and two dogs.
Photography by Anders Schennemann
Language: English
The Nordic Kitchen, Claus Meyer, nice copy (light, barely visible signs of use on the cover and name on endpaper)
Published by Mitchell Beazley / Octopus Books, hardcover, 25,2 x 19,6 x 2,8 cm, 256 pages
ISBN 9781784721565
Price without shipping costs
Dit vindt u misschien ook interessant / You might also find this interesting
Smart Cooking Compleet, Julius JaspersLekkere recepten, goede ingrediënten, een gedegen voorbereiding en een snelle afronding
Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cooking-concept gaat over…€ 24,95
Blini's, Corinne Jausserandflensjes & crêpes
zoet en hartig
Uit de serie Creatief culinair
Hardcover
Wat is er zo lekker en zo heerlijk eenvoudig als een zelfgemaakte blini, een smeuïg flensje, of een heerlijk luchtige crêpe? Je hebt de keus tussen…€ 8,95
De keukentafel van het Noorden, Yvon JaspersFika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk
Hardcover
In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar,…€ 11,95-36%
Scandinavisch Comfort Food, Trine HahnemannFamilierecepten
Nederlandstalige editie
Hardcover
Eerste druk 2017
De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten kunt maken.In…€ 45,00 € 28,95
Haring, Leif MannerströmMeer dan 100 smakelijke recepten
Hardcover
Haring, wie houdt er niet van? De een eet hem het liefst aan de kar, vers van het mes; een ander neemt hem mee naar huis voor op brood. Maar wie heeft er ooit aan gedacht om echt…€ 11,95
Eat Me, Victor CheungAppetite for Design
Product - Packaging - Art - Branding - Interior
Like new / zo goed als nieuw exemplaar
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons…€ 45,00
De kunst van het Italiaanse koken, Massimo BotturaHardcover
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne…€ 28,95
A life in the kitchen, Michel Roux JrRecipes and reminiscences from a master chef
Full of Michel's culinary knowledge and a host of his favourite recipes
Bound in hardcover with ribbon bookmark
First edition, 2009
This book is in stock in our warehouse in the…€ 18,95-36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95
Justin Bonello Cooks... for friends
My dad always says, 'A meal without Wine is like a day without sunshine.' I think the same can be said about eating on your own. Let's face it. No one should eat alone.
My worst nightmare is rushing home, fixing…€ 45,00
