Beste Johannes, Johannes van Dam
Culinaire vragen aan Johannes van Dam
'Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?'
'lk heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?'
'Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?'
In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam (1946-2013) honderden vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen. In dit boek zijn deze vragen met hun antwoorden verzameld, vragen — en vooral antwoorden — die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen.
Beste Johannes, Johannes van Dam, net exemplaar
Nijgh & Van Ditmar, paperback, 264 pagina's
ISBN 978038894126
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Gesigneerd!
Alles moet op, Johannes van DamHet grote wandelende buffet waarop de heerlijkheden staan waarmee Johannes van Dam, na de succesvolle bundel Alles warm, de lezers van Intermagazine, Elsevier en Het Parool verblijdde.
De hitsige manipulaties met het promiscue…€ 28,95- Koken op Bommelstein, Johannes van Dam
Betreft gesigneerd exemplaar door de auteur Johannes van Dam aan (naam) ontvanger boek
Nog mooi exemplaar (nieuwstaat)
Met tekeningen van Dick Matena naar Marten Toonder
Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun…€ 45,00 - Johannes van Dam, Jeroen Thijssen
De biografieJohannes van Dam was naast bekend culinair journalist een bijzonder mens. Hij had dan ook bepaald een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, op jonge leeftijd was hij betrokken bij…
€ 9,95 - Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende eeuw recepten op in zijn medicijnboek? Hoe zuinig was de volmaakte en zuinige keukenmeid Aaltje? Wat at de…
€ 9,95 - Faites votre pâtisserie comme Lenôtre, Gaston Lenôtre
C'est possible et ce n'est pas difficile grâce à cet ouvrage, le premier d'une série à laquelle l'auteur pense depuis de nombreuses années. En effet, Gaston Lenôtre a voulu écrire un livre pratique pour toutes les boulangers amate
€ 59,95 - Als kok in Frankrijk, Bart van Loo
Literaire recepten en culinaire verhalen
Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasieën…€ 18,95 - Smart Cooking Compleet, Julius Jaspers
Lekkere recepten, goede ingrediënten, een gedegen voorbereiding en een snelle afronding
Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cooking-concept gaat over…€ 24,95