Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag
Restaurants & recipes
Amsterdam’s most special restaurants together in an iconic cookbook: Shortlist Amsterdam.
Hardcover
First edition, 2019
Almost as good as new copy
Difficult to obtain (we only have one of this book in stock)
Language: English
Amsterdam's culinary scene is thriving, yet it's almost impossible to keep up with so many new restaurants opening their doors. After years of tasting dishes and reviewing pretty much every restaurant in Amsterdam, culinary journalists Famke & Floor van Praag have compiled their definitive list of all-time favourites. Instead of highlighting conceptual flashes in the pan, fleeting hotspots or formal fine-dining establishments, Shortlist Amsterdam focuses on authentic restaurants that will never grow stale. Because the food is so utterly delicious, but also because the Wine list is perfect, the staffleave nothing to chance, and the Vibe is outstanding.
This cookbook is a genuine homage to these uncompromising places, with stunning photography by Petrovsky & Ramone. It includes 44 favourite recipes, from Rijsel's rotisserie chicken and Toscanini's mouth-watering mackerel pasta to fabulous vegetable creations by BAK, Entrepot and Bar Centraal.
The sisters Famke van Praag (1973) and Floor van Praag (1974) have been writing about food for more than 15 years, for magazines such as ELLE Eten and KLM's Holland Herald. They have also written several cookbooks. With their upbeat style and superbly accurate observations, they manage to capture a restaurant's true essence.
This English-language Shortlist Amsterdam is a completely updated version of two highly acclaimed Dutch Shortlists: the first covering the city's best restaurants and the second its top culinary cafés.
Shortlist Amsterdam — restaurants & recepten received an award from the Best Dutch Book Designs foundation.
Language: English
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and available quickly / Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van Praag, almost like new
Caperleaves, Amsterdam, 2019, first edition, hardcover, 27,6 x 20,8 x 2,4 cm, 256 pages
ISBN 9789082614428
Price without shiping costs
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Hardcover
Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer alle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journaliste Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen€ 65,00Bekroond!
Shortlist Amsterdam, Famke en Floor van PraagRestaurants & recepten
Bekroond door Stichting de beste verzorgde boeken
Grafisch ontwerp Vanessa van Dam
Hardcover
Eerste druk, 2016
Lastig verkrijgbaar (van dit boek hebben wij slechts één stuks op voorraad)
In prijs…€ 65,00 € 45,00- East London Food, Rosie Birkett and Helen Cathcart
The people, the places, the recipes
Written and compiled by Rosie Birkett
Photography by Helen Cathcart
Hardcover
First edition, 2016
East London has become the most exciting place to eat in the UK. Home to a vibrant and…€ 21,95 Tip van Stip
De smaak van Amsterdam, Sarah Bosmans en Merel Klein700 jaar stedelijke eetcultuur
Met een bijdrage van:
Maarten Hell, Floor Meijer, Lenno Munnikes, Margriet de Roever, Marleen Willebrands en Justyna Wubs-Mrozewicz
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur,…€ 45,00Gesigneerd!
Rotterdams straatvoer, Erik van LooFotografie So Kiem Hwat
Met columns van Carin Leenders de Vries
Hardcover
Gesigneerd door Erik van Loo
Vrijwel nog in nieuwstaat
Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van Restaurant Parkheuvel, struint Rotterdam af op zoek…€ 35,00- Puur Zeeland, Sergio Herman
De Zeeuwse keuken van Sergio Herman
Hardcover
In Puur Zeeland neemt topkok Sergio Herman de lezer mee op een culinaire ontdekkingstocht door een van Nederlands mooiste provincies. Lokale ingrediënten uit de duinen, schorren en…€ 14,95 - Soul food, De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette)
Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven
Lastig verkrijgbaar (slechts één stuks op voorraad)
Eerste druk, 2017
Nog mooi en net exemplaarDe Vrouw met de Baard (Mas…€ 45,00 Gesigneerd!
Mijn Amsterdam, Ron BlaauwHardcover
Eerste druk, 2013
Vrijwel nog in nieuwstaat
Gesigneerd!
Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes van Amsterdam - de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een…€ 14,95Signed!
Chicken and Charcoal, Matt AbergelYakitori, Yardbird, Hong Kong
The first cookbook from cult yakitori restaurant Yardbird in Hong Kong puts the spotlight on chicken - taking grilling to a whole new level
Including signed (by Matt Abergel and Joris Bijdendijk)…€ 35,00- De helden van het echte eten, Johanna Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen
Alle dagen honger
Het boek van de populaire en bekroonde foodblog Alle Dagen Honger, met 20 reportages van mensen die op een passionele manier met 'echt' eten bezig zijn. Van een koffiebrander tot duurzame vissers, van een wood…€ 24,95