De eetbril, Joep Habets
Gastronomische observaties
met tekeningen van Mariet Numan
Over koken, eten en drinken wordt veel geschreven, maar nooit zo aanstekelijk als door Joep Habets in NRC Handelsblad. Geen onderwerp is hem te min, geen taboe gaat hij uit de weg, geen vooroordeel blijft onbestreden.
Zijn beschouwingen reiken van knipmessende obers tot kliekjes, van de G-index tot Viagra-vervangend voedsel, van komkommernieuws tot de frambei. Telkens weer raakt hij feilloos de kern van een zaak, waarbij hij onze taal spelenderwijs verrijkt met nieuwe en bij nader inzien onmisbare begrippen als 'de beteter', 'het splijtlapje' en 'de eetbril'.
In deze bundel bewijst Joep Habets eens te meer dat hij als gastronomisch waarnemer zijn gelijke niet kent.
Joep Habets noteert sinds 1994 zijn observaties van het culinaire leven in NRC Handelsblad. In 1997 verscheen zijn eerste bundel, Van fazant tot frikadel, waarmee hij in 1998 de Wina Born-prijs won.
De eetbril, Joep Habets, net exemplaar (ietwat foxing, verder zo goed als nieuw)
Uitgeverij Contact, Amsterdam/Antwerpen, 2000, eerste druk, paperback, 158 pagina's
ISBN 902549577X
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Een bord vol passie, Teresa Lust
Met recepten
Culinaire verhalen over keukengeheimen, de herkomst van gerechten en levenslessen van achter het fornuis, vermengd met herinneringen van de auteur aan haar Italiaanse grootmoeder die kippen plukte in de achtertuin,…€ 8,95 - De tafel van tien, Johannes van Dam
Gastronomisch graafwerk in hapklare brokken
In dit boek behandeld Johannes van Dam in alfabetische volgorde honderd verschillende voedingsmiddelen. Ieder onderwerp wordt in tien punten behandeld, waarbij oorsprong, het gebruik in…€ 8,95 - Koken uit de voorraadkast, Anne Scheepmaker
Het eerste Nederlandse assemblage kookboek
Terwijl de recepten in de glossy magazines almaar langer en gedetailleerder worden, neemt het ongeduld bij het bereiden van de maaltijden toe. Steeds vaker wordt er gekookt met een…€ 11,95 - Trek, Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
€ 14,95 -37%
Het onderste uit de pan, Tamasin Day-LewisVoor de vindingrijke kok in de (geld)bewuste keuken
Hardcover
Het onderste uit de pan is écht een kookboek van deze tijd. Volg deze interessante en vindingrijke manier van koken en je maakt niet alleen geweldig eten klaar, maar…€ 18,95 € 11,95- Kijk & Kook, Jonah Freud en Herman Geurts
Iedereen kan koken met Kijk & Kook
In dit boek wordt op een eenvoudige wijze uitgelegd hoe je de meest lekkere recepten kunt bereiden. Met duidelijke foto's en makkelijk leesbare tekst. Dat maakt het boek ook geschikt voor mensen…€ 18,95