Keukenmythes, Chris van Zutphen
Over kreeften die gaan gillen als ze worden gekookt en vervliegende vitamines in vers vruchtensap
Basilicum moet je scheuren, niet knippen of snijden.
Als je 'sushi' zegt, zeg je 'rauwe vis'. Dat is immers het voornaamste ingrediënt.
Voeg olie toe aan boter om verbranding te voorkomen. Biefstuk niet zouten voor het bakken. Vlees moet je snel dichtschroeien om de sappen te behouden. Iedereen die kookt, kent waarheden zoals die op en in dit boekje staan. Maar kloppen deze aanwijzingen wel? Moet de oven inderdaad altijd worden voorverwarmd? Kun je aardappels ongewassen frituren? Moet varkensvlees echt well done zijn? En waarom mag je champignons niet wassen terwijl ze sowieso al voor 90% uit water bestaan? Deze vermakelijke bundel prikt veel van dit soort eeuwige misverstanden door.
Keukenmythes, Chris van Zutphen, nog mooi en net exemplaar
Nieuw Amsterdam Uitgevers, januari 2017, tweede druk, paperback, 128 pagina's
ISBN 9789046821374
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Luilekkerland, Onno & Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Hardcover
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Waarom waren er voor de 19e eeuw nauwelijks menukaarten? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop?Aan de hand van de rijke…€ 21,95 - Kookschool - De klassiekers, Keda Black
80 recepten stap voor stap
Fotografie Frederic Lucano
Wie geen of weinig ervaring in de keuken heeft, vindt de beschrijving in een gewoon kookboek algauw cryptisch. Er wordt namelijk al veel kennis voorondersteld: kennis van…€ 13,95 - We eten thuis, Samuel Levie
100 recepten uit de keuken van Levie
Samuel Levie, zijn vrouw Ragna en dochter Ayla Mae hebben in hun nieuwe huis een echte droomkeuken. En dat komt goed uit, want bij de Levies speelt het leven zich af in de keuken. Het is er…€ 18,95 -36%
The Oxford Companion to Food, Alan DavidsonThe magnus opus of Alan Davidson
James Beard Foundation Book Award Winner
Second edition edited by Tom Jaine (2006)
Hardcover
Reduced in price
Dit boek is op voorraad in ons magazijn in Nederland en snel beschikbaar.
The…€ 45,00 € 28,95- Meiraapje, Simone Kroon en Marriët Willems
Eettradities & familierecepten
Hardcover
Eerste druk, 2013
Zo goed als nieuw exemplaar
Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voordit…€ 14,95 - Minibijbel Inmaken, Catherine Atkinson & Maggie Mayhew
Het complete boek over jam, gelei, tafelzuur, relish en chutney, met meer dan 150 verukkelijke recepten
Hardcover
Nog mooi en net exemplaar
• De Minibijbel Inmaken is een compleet naslagwerk voor wie de kunst van het…€ 24,95 -24%
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?, Nigella LawsonDe kunst van lekker eten uit de oven
In dit prachtige boek onthult Nigella Lawson het geheim van koken uit de oven. In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden…€ 28,95 € 21,95-40%
Lyndsay's kooknotesEen keukenschetsboek in vier seizoenen
Hardcover, nog mooi en net exemplaar (ongebruikt)
Tekst en illustraties van Lyndsay Bekouw
Eten doe je iedere dag, het hele jaar door. Maar om iedere dag met een verrassende culinaire…€ 14,95 € 8,95- Culinair woordenboek, Liesbeth Spreeuwenberg
Engels-Nederlands
Met een voorwoord van Johannes van Dam
Wat is een alligator pear en wat betekent to score? Wat is het verschil tussen een Britse en een Amerikaanse measuring cup? Nu Groot-Brittannië met een ware culinaire…€ 8,95 - Eet op!, Johannes van Dam
In Eet op! beschrijft Johannes van Dam nu eens niet alleen de basisproducten waar we van leven, maar vooral de plezierige zaken waar we van smullen - van arganolie tot zeekraal, van bamboe tot vindaloo en van de gewone Jordaanse…
€ 9,95